KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valiliğinin organize ettiği Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, Bartın İl Jandarma Komutanlığında askerlik yapan ikiz kardeşler, anneleriyle buluşturuldu.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, il müdürlerinin eşleri, asker anneleri ve şehit aileleri katıldı.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü'nde, tüm annelerin annelik duygularını paylaşmak, bilhassa evlatlarını vatan için askere gönderen asker analarıyla bir arada olmak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar gününün tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlandığını anımsatan Kolat, "Ülkemizde de çeşitle programlar ve etkinlikler yapılmaktadır. Valilik olarak biz de böyle güzel bir programı planladık. Dinimizde, kültürümüzde ve değerlerimizde annelik kutsal bir görev ve mertebedir. Onun için anneler canından çok sevdiği ve kıymet verdiği evlatlarını hiçbir karşılık beklemeden sever ve bağrına basarlar. Hayatın akışı içerisinde bin bir zorluk ve darlığa göğüs gerip, fedakarca davranarak çocuklarını korur ve kollarlar. Bunlar ve daha birçok fedakarlık annelik duygusuyla yapılır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kolat, kentte yılın annesi seçilen 67 yaşındaki asker annesi Elif Aslan'a çiçek ve hediye verdi.

Daha sonra Kırıkkale Valiliği tarafından asker anneleri arasından kurayla belirlenen Türkan Aydoslu sahneye davet edildi. Bartın İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren ikiz çocukları Cebrail ve Mikail'i karşısında gören anne ile evlatlarının kucaklaşması duygulu anlar yaşattı. 

Çocuklarına sarılarak hasret gideren anne Aydoslu, kendilerine en büyük Anneler Günü hediyesinin bu şekilde verildiğini dile getirdi.

Anne Aydoslu, çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu belirterek, "En değerli varlıklarımı hediye ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Cebrail Aydoslu da çok mutlu olduğunu ifade ederek, bütün komutanlarına kendilerine bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür etti.

 

Şiir ve halk oyunları gösterisiyle sona eren programda, asker anneleri göz yaşlarını tutamadı.