AKSARAY (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada enerji kaynakları olduğu sürece dünyanın ilgisinin burada olacağını belirterek, "Bu ülkelerde istikrarsızlık istemek, büyük ülkelerin hedefleridir. Çok akıllı olmamız lazım. Türk Milleti olarak biz bu konuda akıllı ve uyanığız" dedi.

Alaboyun, Aksaray'da şehit Jandarma Uzman Çavuş İlker Tosun'un cenaze törenine katıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Alaboyun, zaman zaman şehitlerin de olduğunu söyledi.

Şehit Tosun için Allah'tan rahmet dileyen Alaboyun, "Genç bir arkadaşımız. Onun şehit olduğu operasyon halen devam ediyor. Şu ana kadar bizim aldığımız bilgi, o operasyonda da 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, hedeflenen terörist kitlenin tamamen imha edilene kadar da operasyonun devam edeceği şeklinde" ifade etti.

- "Çok akıllı olmamız lazım"

Alaboyun, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun böyle bilinmesi lazım. Yani terör örgütü 'bugün silah bıraktım' diyene kadar olacak. Biz onların 'ateşkes ilan ediyorum', 'eylemsizlik hareketi' falan, bunların hiçbirine inanmıyoruz. Çünkü barış sürecinde kendilerine verilmiş olan krediyi kötüye kullandılar. 'Bir taraftan çekileceğiz' diye milleti kandırırken, bir taraftan da silahlandıkları ortaya çıktı. Türkiye zor bir coğrafyada bulunuyor. Terörle mücadele edeceğiz. Bu coğrafya maalesef böyle. Türkiye'de yaşıyorsak, bunun falanca parti, filanca partisi yok. Bugün iktidarda biz de olabiliriz, siz de olabilirsiniz, diğerleri de olabilir. Kim olursa olsun, bugün iktidarda AK Parti olduğu için değil veya iktidara falanca parti geleceği için de değil. Bu coğrafyada enerji kaynakları olduğu sürece dünyanın ilgisi buradadır. Bu ülkelerde istikrarsızlık istemek, büyük ülkelerin hedefleridir. Çok akıllı olmamız lazım. Türk Milleti olarak biz bu konuda akıllı ve uyanığız. Allah diğer komşularımıza, diğer ülkelere sağduyu versin. Yoksa bunun bedelini bizler ödüyoruz. Başka kimse ödemiyor."

-  Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Alaboyun, olayın aydınlatılma sürecinde olduğuna dikkati çekti.

Alaboyun, cenazelerin çoğunun ailelerine verildiğine işaret ederek, "İki teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan Kurtulmuş Bey tarafından da yapılacaktır" dedi.