KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yol medeniyettir, iktidara geldiğimiz bu yana Edirne'den Kars'a kadar yolları tek tek elden geçiriyoruz" dedi.

Bazı programlara katılmak için Kayseri'de bulunan Yıldız, Kocasinan Belediyesi tarafından Bağdat Caddesi sonunda düzenlenen Orta Yol Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 

Böylesine hayırlı ve güzel bir işin tanıtım toplantısında yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yıldız, projenin Kayseri ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti iktidarı olarak her alana olduğu gibi ulaşıma da büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Yol medeniyettir, iktidara geldiğimizden bu yana Edirne'den Kars'a kadar yolları tek tek elden geçiriyoruz. Bölünmüş yollarla buraları donatıyoruz. Yıllar yılı trafik kazalarında vatandaşlarımızı tek şeritli yollarda yitirdik. O tek şeritli yollarda adeta ömürler tükendi. 12 yıl öncesine kadar 79 yıl içerisinde Türkiye'de bölünmüş yol uzunluğu sadece 6 bin 100 kilometreydi. Biz sadece 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Buna karşılık yollardaki araç sayısı da tam iki katına çıktı. Ayrıca tüneller inşa ettik. Hem yolları kısalttık hem de kaza riskini en aza indirdik."

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise projenin hayata geçmesiyle Kayseri trafiğinde önemli rahatlama olacağını belirtti.

Toplantıya, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldız, daha sonra Kayseri Yozgatlılar Derneğini ziyaret etti. Burada Yıldız adına Kayseri Yozgatlılar Ormanı'nda dikilecek 100 çam fidanının plaketi takdim edildi.