NEVŞEHİR (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin, "O saldırının sahipleri kimlerse mutlaka ellerini üzerinden çekmesi lazım" dedi.

Yıldız, Nevşehir'de, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde milletvekilleri aday tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı. 

"O saldırının sahipleri kimlerse mutlaka ellerini üzerinden çekmesi lazım" diyen Yıldız, Türkiye'nin çözüm süreci ile şimdiye kadar ulaşamadığı tarihi dönüm noktasını yakalamaya çalıştığını, sürecin provokasyonlara açık olmasına hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Askere yapılan en ufak saldırıya gereken cevabın verileceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Orada beş kişinin saldırısı ile dört askerimiz yaralanıyor, onlar da etkisiz hale getiriliyor. İstediğimiz nokta, askerimize en ufak bir el kaldırma gerçekleştiğinde onun cevabının olacağıdır. Bununla alakalı kimsenin bir tereddüdü olmasın ama yapılacak işlemde çözüm süreci ile alakalı Türkiye’nin hak ettiği yere gelmesidir. O yüzden Sakarya’da Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingine bir malzeme filan aranmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda bir malzeme sıkıntısı yok ama böyle bir istismar konusunun bu noktada kullanılmış olmasını da açıkçası çok yadırgadım."

- Rusya ile enerji iş birliği

Yıldız, Rusya Federasyonu'nun önemli firmalarından Gazprom yöneticilerinin Kapadokya'da misafir edileceğine de değindi.

Konuklara, tarihi ve turistik yerlerin gezdirileceğini kaydeden Yıldız, "Pazartesi ve salı her iki ülkenin de yatırım ağını yakından ilgilendiren, Türkiye için de özellikle Akkuyu’da kurulacak nükleer santralin liman ihalesini sonuçlandıracaklar" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasındaki enerji iş birliğine vurgu yapan Yıldız, şöyle devam etti:

"Gazprom yöneticisi bugün burada. Bunu son derece önemsiyorum. Şu anki bulunduğu konum itibariyle Türkiye’nin 22 milyar dolarlık yatırımı ile direkt ilgilenen kişidir. O açıdan hem Türkiye’deki yatırımların artması hem de Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin ilişkilerinin çok daha iyi düzeylere gelmesi için yapılan girişimlerdir bunlar. Kendisini burada birkaç saatliğine de olsa ağırlamak iyi olacaktır."