SİVAS (AA) - MUZAFFER AKYÜZ - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatani görevini yaptığı sırada beyin kanaması geçiren, sonrasında yürüme ve konuşma güçlüğü çeken 28 yaşındaki Yavuz Şeker için memleketi Sivas'ın Hafik ilçesinde tek kişilik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu açıldı.

Hafik ilçesine bağlı Düzyayla köyünde yaşayan Yavuz Şeker (28), 2008 yılında muharebe çavuşu olarak vatani görevini yerine getirdiği KKTC Girne Beylerbeyi Muharebe Bölüğünde sıcak hava nedeniyle beyin kanaması geçirdi.

Hastaneye kaldırılan ve GATA'da 6 ay yoğun bakımda tutulan Şeker, uyandırıldıktan sonra yürüme ve konuşma güçlüğü çekmeye başladı. Geride bıraktığı 8 yılda 11 ameliyat geçiren Şeker'in durumu her geçen yıl biraz daha iyiye gitti.

Şimdilerde memur olma hayali kuran Şeker, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan EKPSS kursuna müracaat etti. Başvuru yapan tek engelli adayın kendisi olduğunu öğrenen Şeker, başvuru sonuçlanana kadar tereddüt içinde bekledi ancak Hafik Halk Eğitim Merkezi, tek engelli aday olan Şeker için kurs açmaya karar verdi.

Müracaatların sona ermesinden 2 gün sonra aranan ve kursun 4 Mart'ta başlayacağını öğrenen Şeker, hazırlık kursuna katıldı.

Hayallerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşayan Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa gideceği için heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Kurs öğretmenlerinin çabasıyla önündeki engelin kalkacağına inandığını dile getiren Şeker, "İlanı duyduktan sonra Halk Eğitime gittim. Tek aday bensem belki olmayabilir ya da başkaları da gelebilir mi düşüncesiyle müracaat ettim. Müdür yardımcısı hocamızla görüştüm, cep telefonu numaramı aldı. 2 gün sonra da 'buyur gel' diye beni aradı ve daha sonrasında kursa başladık" dedi.

Şeker, kursta 3 öğretmenden ders almaya başladığını anlatarak, "Türkçe, tarih ve matematik öğretmenleriyle eğitime başladık. Şu anda derslerimiz çok iyi gidiyor. Öğretmenlerimin çabasıyla önümdeki engeller kalkmaya başladı" diye konuştu.

- "Dersler özel ders formatında"

Hafik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zerrin Kandemir ise Yavuz'un kurs açılacağını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, "Onun mutluluğu bizi de mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Yavuz'a 3 öğretmenin eğitim verdiğini aktaran Kandemir, derslerin özel ders şeklinde geçtiğini söyledi.

Tarih öğretmeni Merve Kayış da "Yavuz’a sınava kadar başarılı bir eğitim vermeyi ve sınavı kazandırmayı istiyoruz" dedi.

Kurs, haftada 3 gün olmak üzere sınavın yapılacağı 24 Nisan'a devam edecek.