KONYA (AA) - METİN BOLAT - Konyalı Türkan Harmankaya, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenecek programa, evlat edindiği Enes'e kendisi gibi kimsenin bakamayacağı düşüncesiyle katılamayacak.
Türkan (56) ve Bayram Harmankaya (53) çifti, 29 yıllık evliliklerinden çocuk sahibi olamayınca, annesinin dünyaya getirmek istemediği Enes'i doğmadan sahiplendi. Doğuştan beyin felci geçirdiği için yatağa mahkum olan Enes'i evlat edinen, Harmankaya'nın iki yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağ gözü görmüyor, sol gözünde ise yüzde 40 görme kaybı bulunuyor.Bacağının biri de kısa olduğu için rahat yürüyememesine rağmen her şeyiyle 17 yıldır büyük özveriyle ilgilendiği Enes'i midesindeki sondadan besleyen Harmankaya, Cumhurbaşkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek programa gidememenin hüznünü yaşıyor.
- Arayanları telefon dolandırıcısı sandı
Beyşehir ilçesinde yaşayan Türkan Harmankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığındaki program için kendisine ulaşanları önce telefon dolandırıcısı sandığını söyledi.Karşısındaki kişiye, "Biz engelliyiz, bir yere gelemeyiz" diyerek telefonu kapattığını aktaran Harmankaya, numarayı da polise verdiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini davet edeceğine inanmadığı için dolandırılmak istendiği düşüncesine kapıldığını ifade eden Harmankaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden kendilerine ulaşınca her şeyi anladığını kaydetti.
- "Enes'i kimseye emanet edemem"
Enes yanında olmadan bir yere gidemeyeceğini vurgulayan Harmankaya, şöyle devam etti:"Bu yüzden davete katılamayacağım. Enes'i kimseye emanet edemem. Evladıma benim gibi kimse bakamaz. Gözümün önünden ayırmadığım oğluma bir şey olursa vicdan azabından ölürüm. Programa beni davet ettiği için Cumhurbaşkanımıza binlerce teşekkür ederim. Dünya hayran ona. Cumhurbaşkanımızı görmeyi çok istiyorum. İnşallah bir gün bu hayalim gerçek olur. Allah devletimizin başından onu eksik etmesin."