Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede yaşayan 2 engelli çocuğu evlerinde ziyaret ederek gitar çalıp ney üfledi.

ESEV öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Havaalanı Mahallesi’nde yaşayan 11 yaşındaki kas hastası Mert Kocaoğlu’nun evinde ziyaret etti. Kocaoğlu’nun ve ailesinin sıcak karşılamasıyla koltuktaki yerlerini alan öğrenciler, samimi ortamda geçen sohbetin ardından şarkılarını Mert için çaldı. Gitar çalıp ney üfleyen öğrencilere Mert de alkışlarıyla eşlik etti. Mert daha sonra gitarı eline alarak tellerine sevinçle dokundu.

"SÖYLEYEMEM AMA İYİ DİNLERİM"

Ağabeylerinin kendisine yaptığı sürprize çok sevindiğini belirten Mert, "Evde biraz canım sıkılmıştı. Bugün ağabeylerimin yanıma gelerek bana gitar ve ney çalmasına çok mutlu oldum. Ben de küçükken bir gitarım vardı, onu kendi kendime çalıyordum. Evimizde genellikle ilahiler çalar. Sesim güzel olmadığı için şarkı ya da ilahi söyleyemem ama çok güzel dinlerim" dedi.

KAHKAHALARLA KARŞILADI

Ziyaretlerin ikinci adresi ise Tuna Mahallesi’nde yaşayan minik Halil’in evi oldu. Öğrenciler, geçtiğimiz yıl annesi tarafından terk edilen ve küçük yaşına rağmen büyük hastalıklarla mücadele eden 4 yaşındaki Halil Asaf Koçak’ı evinde ziyaret etti. Sol tarafı felçli olan ve astım hastalığıyla mücadele eden küçük Halil, beslenme ve solunum makinesine bağlı yaşıyor.

HALİL’İN EYVALLAHI

Esenler Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (ESENKOM) Sorumlusu Rabia Temizkan’ın Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu adına kendisine hediye ettiği arabaya yatağından saçtığı kahkahalarla karşılık veren Halil, ESEV öğrencilerinin de yüzünü güldürdü. Halil, kendisini ziyaret eden büyüklerine elini kalbine götürerek "Eyvallah" hareketiyle teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.