ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da düzenlenen etkinlik kapsamında engelli çocuklarından yeni yıl kutlama kartpostalı alan aileler, büyük mutluluk yaşadı.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezince düzenlenen etkinlikte engelliler, kartpostallara yeni yıl kutlama mesajı yazdı.

Engellilerden bazılarının anne ile babası, bazılarının da yakınlarına yazdığı kartpostallar, daha sonra PTT şubesine verildi. Görevlinin getirdiği kartpostalı gören aileler, büyük mutluluk yaşadı.

Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Asiye Ceylan, gazetecilere, engelli çocuklarla nostalji yapmak amacıyla böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çankırı merkezde bulunan engellilerin ailelerine kartpostal gönderdiğini belirten Ceylan, "Hem engelli kardeşlerimizi hem de ailelerimizi mutlu etmek adına bu çalışmayı başlattık. Bu nostaljiyi çocuklarımız da yaşasın istedik. Umarız amacımıza ulaşırız" dedi. 

Engelli annesi Yasemin Üstündağ ise postacı aracılığıyla yeni yıl tebrik mesajı geldiğinde çok duygulandığını dile getirdi. 

Organizasyon için yetkililere teşekkür eden Üstündağ, "Çocuğumuz bizim için kart hazırlamış. Büyük sürpriz oldu, bizi çok mutlu ettiler" ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin çocukların sosyalleşmesine de katkısı bulunduğuna dikkati çeken Üstündağ, "Oğlum ilk kez bir kartpostal gönderdi. Kartpostalı da kendisi yazdı. Bunun için çok değerli" diye konuştu.