Şırnak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenen programda engelli bir genç, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyip saz çaldı.

Kültür Merkezi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen “3 Aralık Engelliler Günü” programına, Şırnak Valisi Hasan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, Cizre Engelsiz Hayat derneği Başkanı Gülizar Ölmez, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Burada konuşan Vali İpek, tüm vatandaşlarla birlikte, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, engelli insanların, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını söyledi. Vali İpek, "Artık Şırnak’ta da trafik kuralları uygulanacak ve bu şekilde ehliyetsiz ruhsatsız kasksız sokaklarda gezen ve her yıl yüzlerce çocuğumuzu maalesef kaybediyoruz. Hayata daha yeni atılan ve çok ciddi olarak ülkesine ailesine kendisine ilerde faydası olabilecek zeki çocuklarımızı genç yaşta ya sakat bırakıyoruz ya kaybediyoruz. Bunun için emniyet teşkilatımız çok ciddi bundan sonra tedbirler alınacak Şırnak halkından da bu tedbirlere destek verilmesini özellikle istirham ediyorum. Bunun gibi birçok aklımıza gelen insanları engelli hala getiren olayları ortamdan kaldırmak asıl hedefimiz ve asıl sorumluluğumuz olmalıdır" dedi.

Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez ise, engelliler gününü kutladığını söyledi.

Görme Engelli İsmail Babat’ın saz çalmasını öğrettiği Kerim Nuhkent de, "İsmail hocam diyorum çünkü o benim saz hocam, bana sazı öğreten ve müzikle uğraşmamı sağlayan uzun yıllardır birlikte çalıştığımız hocamdır. İsmail hocam hiçbir zaman kendini engelli olarak görmedi. O yüzden takdir ediyorum onu ben denemeyeceğim, bunu yapmayacağım, buna çabalamayacağım demedi ve çabaladığı her şeyi diyebilirim, araba kullanmak dışında hepsinde başarılı oldu. O yüzden ondan çok şey öğrendim. Engellerin aslında engel olmadığı, eğer azim istek ve çaba varsa engel olmadığını öğrendiğim zaman engellerin aslında aşılabilecek engeller olduğunu öğretti bana. O yüzden kendi şahsım adına hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Engelli Kerim Nuhkent, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyip bağlama çaldı.

Program kokteylin ardından sona erdi.