Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Şefkat Evleri Derneği, akülü bir sandalyenin, ihtiyaç sahibi engelli öğrenciye ulaştırılmasının öncüsü oldu.

Ayvalık’ta yoksul aileler tarafından ‘Fatma Ana’ adıyla nitelendirilen Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı’nın talebiyle İstanbul’da faaliyet gösteren İyilik Delileri Gönüllü Yardım Grubu’nun Genel Koordinatörü Neslihan Dural harekete geçerek, bir medikal işletmecisi olan Tanju Elgün’e, Ayvalık’ta bir engelli öğrencinin akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

Çevresinde hayırseverliğiyle tanınan Seda Medikal firmasının sahibi Tanju Elgün de İyilik Delileri Grubu’nun bu talebine kayıtsız kalmayarak akülü sandalyeyi satın aldı ve Ayvalık’a gönderilmesini sağladı.

Akülü sandalye Ayvalık’a gelir gelmez; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’a da haber veren Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Cunda Mesleki Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde eğitim gören engelli öğrenciye sandalyeyi teslim etti.

Teslimat sırasında hazır bulunan Cunda MTAL’in Müdürü Sadettin Sagit ile Müdür Yardımcısı Malik Çakıroğlu ile okul personeli, engelli öğrencinin sevincine ortak oldular.

Daha önce akülü sandalyesi olmadığı için okulda bulundurulan bir akülü sandalyeyi emaneten kullandığı öğrenilen engelli öğrencinin ilk kez kendisine ait bir akülü sandalyeye oturması ve onunla ilk turlarını atması ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Akülü sandalyenin teslimatı sırasında hazır bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Fatma Cavlı’nın nezdinde İstanbul’dan sandalyeyi satın alıp, gönderen ve aracı olan herkese engelli öğrenci adına teşekkür etti

Akülü sandalyenin teslimatının ardından İHA’ya açıklamalarda bulunan Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İstanbul’da gönüllü çalışmalar yapan İyilik Delileri Grubu’nun Genel Koordinatörü Neslihan Dural ile sandalyeyi satın alan Seda Medikal’in sahibi Tanju Elgün’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.