ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına engelli vatandaşlarla aileleri de destek oldu.

Kampanyada belirlenen ihtiyaç listesi kapsamında yardım malzemeleri getiren engelliler, yardım malzemelerini belediye yetkililerine teslim etti.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi sorumlusu Asiye Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeden bahsettiği ailelerin memnuniyetle destek vermek istediklerini dile getirdi. 

Yardım kampanyasının önemine değinen Ceylan, "Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi olarak üye arkadaşlarımızla Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan sosyal projeye destek vermek istedik. Bunun için kolları sıvadık" dedi.

Türkmenlerin ihtiyacı olan kuru gıda, battaniye, bebek bezi, mama ve evde yapılan gıda ürünlerini yetkililere teslim ettiklerini anlatan Asiye Ceylan, yardımların belediye tarafından bölgeye gönderileceğini de kaydetti.

Görme engelli Medine Çakır ise Türkmenleri yalnız bırakmak istemediklerini belirterek, "Kayıtsız kalamadım, kendimi onların yerine koydum. Onlar için savaşların olmadığı, silahların kaleme dönüştüğü bir barış ülkesi diliyorum" ifadelerini kullandı.