Şahinbey Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle geleneksel hale getirdiği akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımını bu yıl da sürdürdü. Yapılan törenle 47 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen sandalye dağıtım törenine Vali Vekili Cemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Settar Çanlıoğlu, Polis Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Ateş, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Türkiye Engelliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel, engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Engelli kardeşlerimizin yaşam mücadelesi bir ya da birkaç güne sığmaz. Gerçek engelli kim? Fiziki eksikliği olan mı, yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen sorunu hissetmeyenler mi? Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların sorunudur” dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmalarda engelli vatandaşların düşünüldüğünü ifade eden Güzel şöyle devam etti:

“Yaptığımız kaldırımlar, parklar, taziye evleri ve sosyal tesis gibi hizmetlerde muhakkak engelli vatandaşlarımızı düşünerek onların rahat edebileceği şekilde düzenliyoruz. Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmuyoruz. Bugün engelli kardeşlerimize 14 akülü ve 33 manüel tekerlekli sandalye hediye edeceğiz. 2009 yılından bu yana 419 akülü ve 584 manüel tekerlekli sandalye olmak üzere toplam bin üç sandalye vermiş bulunuyoruz. Yine farklı bir uygulama yaparak, kardeşlerimizin araçlarında şarjın bitmesi durumunda mağdur olmaması için ilçemiz genelinde 4 noktaya akülü araç şarj dolum istasyonu kurduk. Görme engelli 200 vatandaşımıza beyaz baston hediye ettik. Akkent Spor Köyü’nde engelli vatandaşlarımıza yönelik özel dizayn edilmiş olan engelli yüzme havuzunun yapımı tamamlandı. Engelli spor branşlarında Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz. Şahinbey Belediyesi Spor Kulübü Ampute Futbol Takımımız, ‘Ampute Futbol Süper Ligi’nde mücadele ediyor ve güzel başarılara imza atıyor. Unutmayalım ki beraberlik olunca aşılmayacak engel kalmayacaktır.”

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise özellikle trafik kazaları sonrası birçok vatandaşın engelli olduğunu söyleyerek, trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşları uyardı. Kaymakam Aydın, “Engelli kardeşlerimiz için yapılması gerekenler onların rahat etmesini, istihdama katılmasını sağlamak ve mutlu etmek. Diğer taraftan ise engelliliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Toplumsal duyarlılık anlamında gerçekten zayıfız. Her gün trafik ve iş kazalarıyla onlarca kişi engelli kalıyor. Alınacak önlemlerle bunların önüne geçilebilir. Trafik kurallarına uyularak kazaları ve engelliliği önleyebilirsiniz. Bugün belediyemizin yaptığı çok güzel bir etkinliği hep birlikte izliyoruz. Biraz sonra dağıtılacak olan akülü ve manüel tekerlekli sandalyeler engelli kardeşlerimizin hayatlarında çok büyük bir fonksiyon ifade edecektir. Hayatları kolaylaşacak, onlar da artık sokaklarda rahatça dolaşabilecek ve daha mutlu olacaklar. Onların mutlu olması sizleri de beni de çok mutlu edecektir. Şahinbey Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na vermiş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Vali Vekili Cemalettin Özdemir de verilen hediyenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Gaziantep Şahinbey Belediyemizin diğer belediyelerimiz gibi çok içten ve örnek çalışmalarından birine daha şahit oluyoruz. Bu anlamlı günde engellileri ve onların toplum içindeki rollerini daha iyi idrak etmemiz gereken bu günde çalışmayı yapan Şahinbey Belediyesini tebrik ediyorum.”

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise Şahinbey Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana sürdürdüğü geleneğin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Herkes engellilerden bahsediyor. Engellilerin yanındayız diyor. Çoğu yerde bunlar sözde kalıyor. Şahinbey Belediyesi ise söylediklerini hayata geçiriyor. Her yıl engelli kardeşlerimize yardımcı malzemeler hediye ediyor. Birçok belediye bunu örnek alarak kendi bünyesinde uygulamaya başladı. Bakın çıktığım kürsüde benim veya başka bir engelli kardeşimizin düşmemesi için özel tasarımlar var. Başka kimse bu kadar hassas davranmıyor. Biz bunları istiyoruz. Şu arkamdaki slogana iyi bakın ‘1 gün değil 365 gün yanınızdayız’ yazıyor. Hakikaten Şahinbey Belediyesi bizim hep yanımızda. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından engellilere protokol üyeleri tarafından sandalyeleri verildi. Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı Şahinbey Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.