MUĞLA (AA) - Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri tarafından kentteki zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler için yılbaşı eğlencesi gerçekleştirildi.

Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte engelliler tarafından çalınan müzik aletlerine üniversite öğrencileri palyaço kıyafetleri giyerek eşlik etti.

Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, engellilerin sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Çiçek, engelli bireylerin toplumda yalnız kalmadıklarını göstermek ve onlarla birlikte olmak için bu tür faaliyetlerin önem taşıdığını dile getirdi.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise her yıl düzenlenen etkinliğe katılımdan memnun olduklarını söyledi.

Kendisinin de bir engelli annesi olduğunu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok çok iyi bildiğini ifade eden Çakıroğlu,"Amacımız engellilerimizi sosyal yaşantıya dahil etmek. Bu süreçte engelli bireylerin ailelerine, kendilerine zaman ayırabilecek alan oluşturmak ve toplumda farkındalık yaratmak" diye konuştu.

Çakıroğlu, eğlencenin düzenlenmesinde kendilerine destek veren üniversite öğrencilerine ve kurumlara teşekkür etti.

Müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar, daha sonra engelli öğrenciler, aileleri ve üniversite öğrencileri ile yeni yıl pastası kesti.

Etkinliğin sonunda öğrencilere hediyeler verildi.