Kağıthane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Empati Şöleni” düzenledi. Şölene katılan vatandaşlar görme engellileri anlayabilmek adına gözlerine taktıkları uyku bantları ile film izledi.

Kağıthane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Empati Şöleni” düzenledi. Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde “Engelsiz bir dünya” sloganı ile düzenlenen şölenin sunuculuğunu “Var mısın Yok musun” yarışmasıyla tanınan görme engelli Evren Doğru yaptı. Şölene, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız, Kağıthane kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane ilçe Mili Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve engelli vatandaşlar katıldı. Şölen mehteran takımının gösterisi ile başladı. Programa katılan davetliler görme engelli vatandaşları anlayabilmek adına gözlerine taktıkları uyku bantları ile film izledi. Gözlerini kapatan vatandaşlar, görme engeliler için betimleme yöntemiyle anlatılan “Eşkıya” filmini engeliler gibi duyarak ve hissederek empati kurdu. Yetenek Sizsiniz programıyla ünlenen görme engelli Bilal Göregen’in şarkıları ise engellileri doyasıya eğlendiler.

Kağıthane’de 500 bin kişilik bir aile olduklarını ifade eden Fazlı Kılıç, “Geçmişte engelli bireylerimiz, toplumda sosyal alanların dışında bırakılıyordu. Engelli bireylere mensup ailelerde onları dışarı çıkarmaya çekinirlerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü cumhurbaşkanımızın başbakanlık yaptığı süre zarfında engelliler yasayı adıyla engelliler için düzenlemeler yapıldı. Bu sayede devlet sosyal devlet olmuş oldu. Engelli ailelere vatandaşlara sahip çıkılmış olundu” dedi.

Empati Şöleni, engelli vatandaşların oluşturduğu sıra gecesi konseri ile sonu erdi.