ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Kamu personeli olmak isteyen engelliler, 24 Nisan'da yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) kurslarda hazırlanıyor.

Bu kapsamda Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan EKPSS hazırlık kurslarına engelliler yoğun ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ve 52 kişinin katıldığı kurslarda 2 ay boyunca matematik, Türkçe, tarih ve coğrafya dersleri verilecek. EKPSS'de başarılı olan kursiyerler memur olarak atanacaklar.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere yönelik daha önce de çeşitli proje ve kurslarının olduğunu belirtti.

Engellilere daha önce açtıkları kurslara ilaveten şubat ayı içerisinde EKPSS kursu açtıklarını belirten Yazıcı, "Engellilerimizin hayatlarını idame ettirecek şekilde yaşamalarını, kendi hayatlarını geçirecekleri paralarını kazanmalarını istiyoruz. Bunun için bu kursu açtık" dedi.

Kursların oldukça verimli geçtiğine inandığını belirten Yazıcı, "9 görme engelli, 6 işitme engelli, 10 ortopedik engelli ve 27'si de diğer engelli gruplarından olmak üzere 52 kursiyerimiz var. Halk Eğitim Müdürlüğümüzde 2 şubede eğitim veriliyor" diye konuştu.

Kursiyerlere eğitim materyallerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Kursiyerlerimizin kaynak ve dokümanları milli eğitim müdürlüğümüz tarafından sağlanıyor. Görme engelli vatandaşlarımıza yönelik de işitme noktasında çalışma CD'leri hazırlandı. Bu CD'lerde dersler anlatılıyor. Kurslarımız 12 Şubat'ta başladı 22 Nisan'a kadar devam edecek. Kursiyerler 2 şubede Türkçe, matematik, coğrafya ve tarih derslerini görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlerimiz tarafından dersler anlatılıyor. Kursiyerleri ilgi ve katılımlarından dolayı kutluyorum."

Yazıcı, tüm kursiyerlerin sınavı kazanıp atanmaları temennisinde de bulundu.

Engelli kursiyerlerden Neslihan Cengiz ise Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kuaförlük eğitimi aldığını ifade etti. Derslerin çok verimli geçtiğini belirten Cengiz, "Öğretmenlerime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kurslar çok faydalı oluyor. Elimden geldiğince öğretmenlerle konuşup öğrenmeye çalışıyorum" dedi. Cengiz, memur olmak istediğini söyledi.

Görme engelli Ceyhun Gülmez de Çankırı belediyesinde işçi olarak çalışırken emekli olduğunu ama EKPSS'ye girip memur olmak istediğini belirtti.

Çankırı'da engellilere yönelik güzel çalışmalar yapıldığını aktaran Gülmez, "Bu kurs da bu güzel şeylerden biri. Engellilerin topluma kazandırılması için bu tür faaliyetlerin yapılması gerekiyor. Sınava hazırlık kursları onları topluma kazandıracak kurslardan biri. Umarız daha güzel şeyler olur" diye konuştu.

Gülmez, uzun süre daha kamu görevlisi olarak hizmet vermek istediğini dile getirdi.