Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ortak Akıl” toplantıları kapsamında Ordu Dernekler Federasyonunun (ORDEF) başkan ve yöneticileri, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren derneklerin başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesinin kurumsal yapısı, personel gelir ve gider dengesi ile yatırımlarından bahseden Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve yürütmekte olduğu onlarca projeyle ilgili bilgi verdi. Spor tesislerinden alt yapıya, asfalt yol çalışmalarından sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok konuda görseller eşliğinde sunum yapan Başkan Yılmaz, “Yerel seçimler döneminde verdiğimiz sözlerin 5 yılımız dolmadan çok ilerisine geçtik. Her yönüyle yaşanabilir, modern bir kent inşa ediyoruz. Üç buçuk yıl içerisinde geldiğimiz noktaya baktığımızda, seçim dönemindeki taahhütlerimizin çok ilerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Yaz aylarında nüfusumuz 2 milyonun altına düşmüyor”

Başkan Enver Yılmaz, yaptığı sunumun ardından Ordu ilinin, insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir memleket olduğu ifadesini kullanırken, “İnşallah bu mutluluğumuz, insanlarımızın aidiyet duygusunun pekişmesiyle birlikte daha da artacaktır. İlimiz yaz ve kış nüfusu itibarıyla farklılıklar göstermektedir. Şu anda 750 bin olan nüfusumuz yaz aylarında 2 milyonun altına düşmemektedir. Özellikle çevre yolumuzun açılmasıyla ve toplu ulaşımın konforuyla birlikte şehrimizde büyük bir rahatlama göreceğiz” dedi.

“51 uçağın indiği ve 7 bin 500 yolcunun taşındığı günlere geldik”

Ordu ilinin turizm yatırımları, yaşanan değişim ve dönüşümüyle birlikte bir cazibe merkezi hâline gelmeye başladığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Şu anda ilimizin 4 adet 5 yıldızlı oteli var. Bunlara bu yıl 2 otel daha eklenecek. Yıl itibarıyla 6 ayın üzerinde yüzde yüz doluluk gerçekleşen ender illerden biriyiz. Geçen yıl gelen turist sayısı 730 bin idi, bu yılki hedefimiz ise 1 milyon civarıdır. Ordu Giresun Havalimanımız için ‘Havaalanı çalışır mı, çalışmaz mı, bir uçak inerse bayram edeceğiz’ denilen günlerden, geçtiğimiz hafta 51 uçağın indiği ve 7 bin 500 yolcunun taşındığı günlere geldik. Çok şükür her yönüyle güzelliklerin konuşulduğu ve konuşulmaya devam edileceği bir şehirde yaşıyoruz. Bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız, Bakanımız ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bunca yatırımın yanında tüm borçlarımızı sıfırladık”

320 milyon TL’lik borç ile devraldıkları Büyükşehir Belediyesini bugün itibarıyla sıfır borçlu bir hâle getirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “2014 yılında 200 milyon TL, eski Ordu Belediyesinden ve 100 milyon TL de ilçe belediyelerinden gelmiş olup, toplam 320 milyon TL’lik borç ile devraldığımız Büyükşehir Belediyemizin borçlarını sıfırladık. Geride bıraktığımız üç buçuk yıl içerisinde 400 milyon TL’nin üzerinde yola ve 350 milyon TL’nin üzerinde de altyapıya yatırım yapmamıza rağmen, 2017 yılı sonu itibarıyla Büyükşehir Belediyemizi borçsuz hâle getirdik” dedi.

ORDEF Başkanı Dervişoğlu: “Gururlu ve onurluyuz”

ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Ordu ilinde yaşanan değişim ve dönüşümden onur duyduklarını ifade etti. Yaptığı konuşmada toplantı için İstanbul’dan Ordu iline gelirken yaşadıkları bir anekdotu da anlatan Dervişoğlu, “İstanbul’dan ilimize gelirken Terme’de verdiğimiz molada ilginç bir diyalog yaşadık. Trabzonlu bir arkadaşımız bizleri gördüğünde, ‘Sizin Büyükşehir Belediye Başkanınız çok aktif ve hızlı. Ordu ili olarak bizlerden çok öne geçmişsiniz. Sanırım toplu ulaşım sistemini hizmete alma törenine gidiyorsunuz. Sizin Belediye Başkanınızı bize mi transfer etsek?’ dedi. Bundan da anlaşılacağı üzere çevre iller de bizleri çok yakından takip ediyor. Ordumuz yaşadığı gelişimle de göze çarpmaya başladı. Bizi artık rakip görmeye başladılar. Bu diyalog bizleri gururlandırdı ve onurlandırdı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak, İstanbul’daki toplantıların devam edeceğini söylemeniz bizler için çok önemli. Biz gurbette Ordu ilimizin adını en güzel şekilde taşımaya çalışıyoruz. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyor ve teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ortak Akıl Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerini aktardığı konuşmaların ardından sona erdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ayrıca AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Bülent Civelek, ilçe belediye başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile İstanbul’da faaliyet gösteren dernek başkanları katıldı.