KAYSERİ (AA) - Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığınca düzenlenen "Erciyes 2015 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı"nın ikinci bölümünde komandolar, aldıkları zorlu eğitimlerde edindikleri tecrübelerini hayata geçirdi.

Tatbikatın ilk bölümünde hava indirme harekatı icra eden komandolar, ikinci bölümde ilk olarak kulelerin üzerinden halatlarla inerek başarılı şekilde yer emniyetini aldı.

Zor arazi koşulları nedeniyle helikopterin iniş yapamadığı durumlarda kullanılan "yarasa modelini" de sergileyen Mehmetçikler, tam teçhizatlı şekilde halatlar yardımıyla kuleden vadi tabanına inmeyi başardı. İnişin ardından askerler Türk bayrağı açarak gösteriyi tamamladı.

Daha sonra bir komando kolunun arazide ilerlemesi ve düşman güçlerle temasa girmesi canlandırıldı. Ağaçlık alanda koordineli bir şekilde ilerleyen askerler, vadide gizlenmiş terörist grupları ateş altında tutarak etkisiz hale getirdi. Düşmanın görüşünü engellemek için de sis bombaları kullanıldı. 

Buradaki harekatın ardından "sızma parkurunda" gerçek mermiler ve patlayıcıların kullanıldığı bir ortamda, alınan eğitimleri sergileyen komandolar, üzerilerinden geçen onca mermiye aldırış etmeden tel örgülerin altından sürünerek geçip suyun içerisine girdi. Mermi yağmurundan kurtulan komandolar, sızma operasyonunu da başarıyla gerçekleştirdi.

Son olarak gerçek mermiler kullanılarak 200 metre mesafeden piyade tüfeğiyle balon hedeflere atış yapıldı. Tüm balonlar vurularak patlatıldığında arkalarındaki "komando" yazısı ortaya çıktı. 

Komandoların dağdaki yaşamının canlandırıldığı bölümde ise araziden yakalanan yılan ve kurbağalar, komandolar tarafından pişirilerek yendi. 

Gerçeğini aratmayan eğitim gösterisinin ardından, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil ve 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, askerleri tebrik etti.