KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Engelliler Spor Kulübü ile Alberg Spor Kulübü tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Erciyes Engelliler Kış Festivali'ne 40 şehirden 250 engelli katıldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle kapalı ortamda gerçekleştiren festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Nisan ayında olmalarına rağmen Erciyes'te halen kar olduğunu ve kayak yapılabildiğini söyledi. 

Festival için Türkiye'nin bir çok şehrinden çok sayıda bedensel, görme, işitme ve zihinsel engellinin geldiğini ve onları misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Düzgün, şöyle devam etti:

"Engellilerin spor, sanat, iş gibi hayatın her aşamasına katılımlarını önemsiyoruz. Onların da parklarda, bahçelerde, sokaklarda rahatça dolaşabilmeleri ve engelsiz vatandaşlar gibi bir çok etkinlikte yer aldıkları bir dönemi yaşıyoruz. Engellilerimizin bu etkinliklere katılımları kadar onların buralara gelmeleri için alt yapı ve imkanların da hazır hale getirilmesi gerekiyordu. Gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerekse Büyükşehir Belediyesi'ne ait engelli araçlarıyla siz engelli vatandaşlarımız buralara taşındınız. Bunu da görmekten mutluluk duyuyorum. Umarım iki gün boyunca güzel ve farklı bir gün geçirirsiniz, şehirlerinizde arkadaşlarınızla yaşadığınız güzel anıları paylaşırsınız."

Kayak merkezinde son yıllarda Erciyes AŞ koordinatörlüğünde çok büyük atılımlar gerçekleştirildiğini kaydeden Düzgün, 35 kilometrelik mekanik hat 160 kilometrelik de kayak pisti uzunluğuna ulaşan Erciyes'in, bu açıdan dünyanın ender kayak merkezleri arasında yer aldığını vurguladı.

Erciyes'in en önemli özelliklerinden birisinin de kolay ulaşılabilirliği olduğunu dile getiren Düzgün, kara yoluyla şehre gelen birinin 20-25 dakikada, hava yoluyla gelenlerin ise yarım saat içinde kayak merkezine ulaşabileceğini, bunun da kayak merkezleri açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da, Erciyes'in engellilerin de rahatlıkla kayak yapabileceği merkezlerin başında geldiğini söyledi. Engelliler spor kulübü sayesinde çok sayıda engellinin kayakla tanıştığını anlatan Cıngı, engellilerin de dağın tüm imkanlarından faydalanabileceği bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kayseri Valiliği tarafından engellilerin kayak eğitiminde kullanılmak üzere alınan iki engelli kayak takımı Erciyes AŞ'ye hediye edildi.

Kocaeli Darıca Spor Kulübü üyeleri de Vali Düzgün'e desteklerinden dolayı plaket verdi.

Düzgün, engellilerle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festival kapsamında pazar günü görme, işitme ve bedensel engelliler arasında alp ve kuzey disiplini yarışları yapılacak. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.