KAYSERİ (AA) - İç Anadolu'nun en yüksek dağı Erciyes, gece etkili olan kar yağışının ardından beyaza büründü.

Havaların soğumasıyla 3 bin 916 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı'na kar yağdı. Dağın 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesinde kar kalınlığı, 15 santimetreye ulaştı. Erciyes Dağı'na aileleriyle gelen vatandaşlar, kartopu oynamanın keyfini yaşadı.

Erciyes AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece başlayan kar yağışının sabaha kadar devam ettiğini ve kayak merkezinin beyaza büründüğünü belirtti.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğünü aktaran İkiler, sezonu yapay kar makinelerini çalıştırarak 20 Kasım'dan sonra açabileceklerini söyledi.

Kar yağışının turizmcilerin de yüzünü güldürdüğünü ifade eden İkiler, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sezonu erken açacak olmamız, bizi olduğu kadar turizmcileri ve yatırımcıları heyecanlandırdı. Erciyes'te tüm çalışmalarımızı tamamladık. Kış sezonuna hazırız. Bu yıl, meteorolojik göstergelere de baktığımızda iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Ailesiyle Erciyes'te kartopu oynayan Ferhat Kulu da Ankara'da yaşadığını, akraba ziyareti için geldiği Kayseri'de kar yağışını görünce Erciyes'e çıkmak istediklerini söyledi.

Erciyes'te kartopu oynamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Kulu, "Kışı özlemiştik. 5 yaşındaki oğlum Yiğit de karla oynamayı çok seviyor. Onun için Erciyes'e geldik. Çok güzel kar yağışı olmuş. Her taraf, bembeyaz. Gelmeden önce bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Bizim için de güzel ve farklı bir gün oldu" dedi.

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ karla mücadele ekipleri, kar temizleme çalışması yaptı.