KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes için klipli tanıtım filmi hazırladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde "Yekte" türküsüne çekilen klip, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. 

Alp Arslan, Baha, Bedia Akartürk, Bekir Ünlüataer, Göksel Baktagir ve Yusuf Güney'in yanı sıra Kayseri'nin yerel sanatçılarının seslendirdiği türkünün klibini, 3 günde sosyal medyada yaklaşık 150 bin kişi izledi.

Erciyes'in ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına büyük katkılar sağlaması beklenen klipte, dağın görsel güzelliklerinin yanı sıra master plan kapsamında yaptırılan mekanik tesisler, kayak pistleri, konaklama tesisleri ve sosyal tesisler gösteriliyor.

Kayseri'nin genel tanıtımı için "Gesi bağları" türküsüne de klip çekilmesi için çalışma başlatıldı. Ayrıca tarihi eserler için "Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır", doğal güzellikler için de "Erkilet güzeli" türküleriyle klip hazırlanacak.