11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon’un Maçka İlçesinde PKK’lı teröristlerin saklandığı sığınağı güvenlik güçlerine gösterirken çıkan çatışmada şehit düşen Eren Bülbül’ün şehadetinin 3’üncü yılında Türk halkı onu unutmadı. Sosyal medyada #iyikisvarsınEren hashtag yapılan paylaşımlarla Eren Bülbül yurt genelinde anıldı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA ADIYLA YAŞATILIYOR

Küçük yaştaki kahramanlığıyla gönüllerde taht kuran Bülbül'ün adı, memleketinin hemen hemen her yerinde çeşitli mekânlara verilerek yaşatılıyor.

Bülbül'ün ablası Yeter ile eniştesi Ruşen Fındık, Eren'in adını yaşatmak için yeni doğan çocuklarına, dayısı "Eren"in adını verdi. Şehit Eren Bülbül'ün adı doğduğu yer olan Trabzon'un Maçka ilçesindeki okulu, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi.

Maçka Belediyesince de ilçede yeni yaptırılan camiye, Bülbül'ün adının yaşatılması için "Eren Bülbül Camii" denildi.

YERLİ VE MİLLİ SİHA'YA EREN'İN ADI VERİLDİ

Ayrıca ilçe yolu güzergahındaki bir tünele "Eren Bülbül" adı verilirken, ilçeye bağlı Başar Mahallesi'ndeki bir ilkokulda "Şehit Eren Bülbül" adına kütüphane, Bekçiler mevkiinde de hatıra ormanı kuruldu.

Türk Hava Yollarının (THY) filosuna katılan Dreamliner tipi uçağa, Şehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilirken, uçağın ilk uçuşu da Trabzon'a gerçekleştirildi.

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, haziran ayında sosyal medya hesabı Twitter'da, eğitimde kullandıkları Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine Eren'in adını verdiklerini duyurdu.