KARAMAN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, madencilerin ailelerinin artık millete emanet olduğunu, bu millet emanetine her zaman sahip çıktığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'ndeki Ermenek'te hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine verilecek evlerin tapu dağıtım töreninde, Ermenek'in doğası ve insanının güzelliğiyle bilindiğini belirtti.

Ermenek insanının çalışkanlığı, zekiliği, mücadelesi, misafirperverliği ve aydın insanlarıyla geçmişten bu yana bu özelliğini hep koruduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, Ermenek insanının bu zor coğrafyada ekmeğini taştan çıkarmasını bildiğini ifade etti.

Ne yazık ki; Ermenek'te güzel ahlaka sahip 18 insanı kaybettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Helal kazanç peşinde koşan 18 madenci işçi kardeşimiz hayatlarını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Madencilerin aileleri artık bu millete emanettir. Bu millet, emanetine her zaman sahip çıkmıştır" diye konuştu.

- "Geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz"

İlk günden itibaren ilgili bakanların olay yerinde bulunduğuna, aileleri yalnız bırakmadığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Facianın yaşandığı ilk günlerde sayın bakanlar madenin başında bizzat beni aradılar, durumu anlattılar. Bana dediler ki, 'sana burada vazife düşüyor' dediler. Biz de bu vazifeyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu, 365 oda ve borsamız olarak Türk iş dünyasının çatı kuruluşu olarak seve seve üzerimize düşeni üstlendik. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine birer ev sözü verdik. Bugün de bu sözü yerinde tutmaya geldik. Ailelerimiz için aldığımız evlerin tapularını vereceğiz. Acıyı yaşayan bilir, elbette hiçbir şey acıyı hafifletmez."

Geride kalanların yalnız olmadıklarının, işçilerin emanetleri olan çocukların da sahipsiz kalmadığının bilinmesini istediklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Ailelerin, bu milletin en zor günlerde nasıl birbirleriyle dayanışma içinde olduklarını bilmelerini istiyoruz. Bu evleri kendilerine verirken, onların hayatını bir nebze olsun kolaylaştıracak adımları atma gayreti içerisindeyiz. Allah bizleri de mahcup etmesin. Değilse onlar için ne yapsak az. İnşallah bizler sadece bu acılı günlerde dayanışmayı değil, iyi günlerde de birbirimizle dayanışarak rahmeti ve bereketi bulmayı Allah hepimize yolumuza devam etmeyi nasip eder"  ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, süreçte kendilerinin yanında olan başta bakanlar olmak üzere herkese teşekkür etti.