ANKARA (AA) - Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Cumhurbaşkanlığı'na çıkan Bağramyan Caddesi'nde bir haftadır süren protestolara katılım gittikçe artıyor.

Düne göre daha kalabalık olan gösteride eylemcilerin bir kısmı akşam saatlerinde Baghamyan ve Mashtots caddelerini birbirine bağlayan Fransız Meydanı'nda bir saatlik oturma eylemi yaptı, Mashtots Caddesi'ni trafiğe kapattı.

"Sokağa çıkın, ülkenin sahibi biziz", "sonuna kadar mücadele vereceğiz", "soyguna son" sloganları atan eylemciler daha sonra Baghramyan'daki gruba katıldı.

Eylemciler, hükümetten elektrik fiyatlarına 1 Ağustos'tan itibaren gelecek yüzde 16 zammın iptalini, eski fiyatların indirilmesine yönelik görüşmelerin başlatılmasını ve göstericilere karşı şiddet kullanan polisler ile onlara talimat verenlerin cezalandırılmasını istedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan,  Ermenistan-Rusya Ekonomik İşbirliği Hükümetler Arası Komisyonunun Başkanı, Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Erivan'daki eylemlere değinen Sarkisyan, bazı kişilerin protestolarda Rusya'ya karşıtlığı aradığını ama eylemcilerin bunu yalanladığını söyledi. Sarkisyan, Sokolov'a komisyonun Ermenistan'da faaliyet gösteren Rusyalı şirketlerinin faaliyetlerine özel dikkat etmesi, ayrıca "İNTER RAO EES"in alt kuruluşu olan Ermenistan Elektrik Ağları şirketinin faaliyetinin ayrıntılı bir şekilde denetlenmesi konusunun ele alınması gerektiğini aktardığını vurguladı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 19 Haziran'da başlayan gösterilerin 4. gününde polis eylemcilere tazyikli suyla müdahale etmiş, gösteriler daha sonra 24 saatlik eyleme dönüşmüştü.

Erivan'ın en önemli caddelerinden biri olan Baghramyan'ı trafiğe kapatan ve bir haftadır eylem alanına dönüştüren göstericiler, Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu'nun elektriğe 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak zam kararını iptal edilmesini, mevcut fiyatta da indirim yapılmasını talep ediyor.

Ermenistan'da elektrik hizmeti sağlayan şirket, Ermenistan Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu'na elektrik fiyatlarının artırılması başvurusunda bulunmuş, komisyon, yüzde 16 oranında fiyat artışı kararı almıştı.