KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık Kulübü, kağıt uçak yarışması düzenledi.

ERÜ Havacılık Kulübü Başkanı Yasin Yüksel, Süleyman Demirel Spor Salonu'ndaki yarışmaya yaklaşık 75 öğrencinin katıldığını, insanlara havacılığı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu yıl, ikincisini düzenledikleri yarışmaya katılım ve ilginin arttığını belirten Yüksel, katılımcıların A4 ebadındaki kağıtlarla kesici, delici veya yapıştırıcı alet kullanmadan tamamen el yordamıyla uçak yapmalarını istediklerini aktardı.

Yarışmacıların hayal dünyalarına göre çok ilginç uçaklar yaptığını ifade eden Yüksel, kağıt uçakların belirlenen noktadan atıldığını ve uçağı en uzağa giden yarışmacının birinci olduğunu söyledi.

Her yarışmacıya iki atış hakkı tanındığını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"İlk hakkında kötü atış yapan yarışmacılar, ikinci hakkını kullanabiliyor. Standartlar gereği her zaman ikinci atışı baz alıyoruz. Kağıt uçağı her insan, çocukluk döneminde yapar, zevkli dakikalar geçirirdi. Biz de insanların hem nostalji yaşaması hem de havacılığı yabancı olmadıkları bir şekilde sevdirmek istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz."

Yarışma sonunda yaptığı uçak 27,4 metre uçan Muhammed Enes Arslan birinci, 25,2 metre uçan Gökhan Ersoy ikinci ve 23,3 metre uçan Bekir Özel üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere uçak maketi hediye edildi.