KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genom ve Kök Hücre Merkezince (GENKÖK) klinisyenlere yönelik "Moleküler Genetikte Araştırma Yöntemleri" eğitimi başlatıldı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Şubat'a kadar devam edecek kursta klinisyenler, 5 gün boyunca genetik (kalıtım bilimi) ve kök hücre alanında farklı konu başlıklarıyla uygulamalı eğitim alacak.

GENKÖK Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul, kurs kapsamında "Genetik terminolojisi, kandan ve kemik iliğinden lokozit izolasyonu, kandan ve kemik iliğinden DNA ve RNA izolasyonu, RFLP, RT- PCR, Real Time PCR, DNA dizi analizi, Micro ARRAY" konularında eğitim verildiğini belirtti.

ERÜ GENKÖK'ün 3 yıldır hizmet verdiğini hatırlatan Özkul, şunları kaydetti:

"Erciyes Üniversitesi, bilimsel çalışmalar kadar, bu bilimsel çalışmaları yapan eğitimli ve nitelikli insan gücüne de ihtiyaç duymaktadır. Bu eğitimler, ileride yapacağımız birçok bilimsel çalışmanın sağlıklı ilerleyebilmesi için yapılan bir eğitim kursudur. GENKÖK, 110 civarında projeyle hizmete devam ediyor. Bu hizmetin daha genişlemesi ve daha kapsamlı hale getirilebilmesi için de bizim yetişmiş elemanlara ihtiyacımız var. Bu elemanlar tabii ki master-doktora yapan elemanlar olabileceği gibi, şu anda profesör ve doçent olmuş ama genetik alanında ya da kök hücre alanında çalışma yapmak isteyen bilim adamlarına da ihtiyacımız var. Bu amaçla bugün klinisyenler için moleküler genetik kursu düzenledik. Bu kurs içerisinde 20 civarında öğretim elemanını seçtik. Bu çalışma grubu her gün öğleden sonra 5 saat hem teorik hem de pratik uygulamalar yapacak."

Kursiyerlerin ihtiyaç duyulan alanlarda proje hazırlamalarına yardımcı olmak istediklerini belirten Özkul, kurs bitiminde katılımcılara sertifika vereceklerini ifade etti.