ERZURUM (AA) - Erzurum'da 2007'de ortaya çıkan ve Fetullah Gülen'in kardeşi ile yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmayı akamete uğrattıkları iddia edilen 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 16 polis hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2007'de şikayet üzerine ortaya çıkan 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayının, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi emniyet mensuplarınca kapatıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili 7'si tutuklu 16 şüpheli polis hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek dava açıldı.

İddianamede, sanıkların "terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "suç uydurma", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

FETÖ/PDY hakkında Milli Güvenlik Kurulu kararı ile bu örgüt hakkında yürütülen ana soruşturmalara yer verilen iddianamede, FETÖ/PDY'nin kurucusu ve lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen'in yakın akrabaları hakkındaki cinsel istismar iddialarının, örgüt üyelerince üzerinin kapatılması sonucu daha önce bir sonuca bağlanamadığı belirtildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri için 5 yıl 6 aydan 58 yıla kadar, diğer polisler için de 5 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Nisan'da başlanacak.