ANKARA (AA) - Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, Beşşar Esed ile Ankara'daki terör saldırısını üstlenen TAK'ın başındaki "Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin'in üniversite yıllarından arkadaş olduklarını belirterek, "Bu eylem, Şam-Moskova hattında planlanmış, Esed rejimiyle ilişkili Salih Müslim ve Fehman Hüseyin ikilisi tarafından Kandil ile görüşüldükten ve onayları alındıktan sonra uygulanmaya konulmuştur" dedi.

Öznur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şiddet ve terör yoluyla bölgesel savaşın içine çekilmeye çalışıldığını, küresel güçlerin Türkiye'ye yönelik terör konsorsiyumu oluşturduklarını söyledi.

Ankara'daki terör saldırısını da "Türkiye'yi hedef alan küresel bir organizasyon" şeklinde nitelendiren Öznur, bu saldırının devlete mesaj verdiğini ve devleti hedef aldığını vurgulayarak, saldırıdan PKK/PYD ne kadar sorumluysa, ABD ve Rusya'nın da o kadar sorumlu olduğunu ifade etti.

Öznur, küresel güçlerin ve yabancı istihbarat servislerinin, terör örgütlerine lojistik destekte bulunduğunu, "bu iş, taşeron örgütler ve birkaç intihar bombacısının işi" diyerek geçiştirilemeyeceğini kaydetti.

"PKK ve PYD, büyük güçlerin müttefiki değil sadece tek kullanımlık bir aparatı" görüşünü dile getiren Öznur, "ABD, Rusya ve Esed rejimi, PKK/PYD'yi Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için kullanıyor. Devletin merkezine yapılan saldırı, küresel bir organizasyondur. TAK, PYD ya da YPG'nin saldırı planlarından ABD, Rusya ve Esed rejiminin haberi vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Öznur, "Suriye'nin firavunu Beşşar Esed ile Ankara'daki katliamı üstlenen TAK'ın başındaki 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin üniversite yıllarından arkadaştır. Bu eylem, Şam-Moskova hattında planlanmış, Esed rejimiyle ilişkili Salih Müslim ve Fehman Hüseyin ikilisi tarafından Kandil ile görüşüldükten ve onayları alındıktan sonra uygulanmaya konulmuştur" ifadesini kullandı.

Ankara saldırısının arkasında El Muhaberat ve Rus dış istihbarat servisi SVR ile askeri istihbarat servisi GRU'nun olduğunu ileri süren Öznur, TAK'a Ankara saldırısının yaptırıldığını kaydetti.

"TAK, saldırıyı üstlenerek YPG'yi aklamaya çalışıyor"

Kandil'in eylem talimatı verdiğini, PKK militanlarının eylemi yaptığını, sonra da sanki PKK'dan bağımsızmış gibi bunu TAK'ın üstlendiğini anlatan Öznur, şöyle devam etti:

"Sonra PKK, 'TAK, bizim dışımızda eylemler yapmaktadır. Onlarla biz ayrıyız' diyerek kendilerini aklamaya çalışır. Bunlar yıllardır bilinen klasik PKK dezenformasyonudur. TAK, saldırıyı üstlenerek YPG'yi aklamaya çalışıyor, TAK'ın üstlenmesi hedef saptırma stratejisidir. ABD, NATO, Rus, Esed uşağı piyon PYD, uluslararası arenada sıkıştı. Terör örgütü PKK/PYD uluslararası platformda sıkışıklığı aşmak için 'TAK' adlı yapının Ankara saldırısını üstlenmesini istemiştir."

Öznur, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'nin, PKK/PYD yandaşı olduğunu da savundu.

Piri'nin, bir heyetle Ankara'ya uğramadan, Diyarbakır'a giderek PKK uzantısı HDP, DBP, DTK gibi bölücü yapılarla görüştüğünü öne süren Öznur, şunları söyledi:

"HDP sever AP heyeti, terör örgütü PKK ile mücadelemizin en yoğun olduğu yerlere gitmiş, Ankara katliamını yapan PKK terör örgütünü açıkça destekleyen örgütlerle samimi görüşmelerde bulunmuştur. AP heyeti açıkça PKK'nın algı yönetimi operasyonuna hizmet etmiştir. Kati Piri, kitlesel katliamlar yapan PKK/PYD'yi meşrulaştırmaya çalışmış, terör örgütü olarak görmediklerini ilan etmişlerdir. AP heyeti teröristlerin cenazelerine, gösterilerine katılan, onlarla Kandil'de ve PKK kamplarında poz veren ve hendekteki teröristlere lojistik destek sağlayan terörist HDP ile görüşmekten kaçınmamıştır."

ABD ve NATO'ya verilecek en güzel cevap...

Öznur, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren PKK militanı Abdulbaki Sömer adlı bombacının cenazesine, HDP ve DBP'lilerin katıldığını belirterek, "HDP ile barış ve demokrasi asla yan yana gelemez. Teröriste taziye ülkeye, demokrasiye, vatana ihanettir. HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler için de Meclis, gereğini yapmalıdır" görüşünü dile getirdi.

Washington yönetiminin "PYD'ye desteğimiz devam ediyor" dediğini aktaran Öznur, "Bizim beka sorunu olarak gördüğümüz bir mesele de İncirlik üssünden, PKK/PYD'ye silah akmaya devam etmektedir. Kandil ve PYD'nin, ABD ile ilişkisini bütün dünya biliyor. Devletin ve milletin güvenliği açısından ABD ve NATO ile ilişkiler gözden geçirilmeli, küresel terör örgütlerine destek veren ABD ve NATO'ya verilecek en güzel cevap İncirlik üssünü kapatmak olacaktır. PYD ve PKK'ya giden silah ve lojistik desteğinin önü kesilmelidir" ifadelerini kullandı.