Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Eski Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ile birlikte kültürel bir program çerçevesinde öğrencilerle bir araya gelmek üzere Aksaray geldi.

Aksaray Somuncubaba Külliyesi ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşan eski bakan ve vali, öğrencilere verdikleri konferansın ardından 2015’in Mayıs ayında düzenlenecek olan Necip Fazıl’ı Anma Haftası etkinlikleri için de alt yapı çalışmaları yaptı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, “Aksaray’a belli periyotlarda gelip gidiyoruz. Bu toplantılara Aksaraylıların çok yakından tanıdığı Cengiz Aydoğdu ile birlikte geliyoruz. Burada bir kültürel faaliyet yürütüyoruz. Bu kültürel faaliyetin bugünkü kısmında Cengiz Bey’in konuşması var ve sonrasında benim esas okuma grubu diye nitelendirdiğimiz grupla toplanıp önümüzdeki sene Mayıs ayında Necip Fazıl Anma Haftası düzenleyeceğiz. Onun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Görev alacak arkadaşları belirleyeceğiz. Daha sonra idarecilerimizle bu konuyu görüşeceğiz. Bir şehrin geleceği birçok şeye bağlı ama en önemlisi o şehrin kültürel gelişmesiyle çok yakından alakalı. Üniversitemiz merkezi yönetimin buradaki temsilcimiz sayın valimiz, belediye işbirliği içerisinde çok uygun bir zemin olan bu şehirde yoğun bir kültürel faaliyetin varlığına şahidiz. Çok güzel gelişmeler olacağını düşünüyoruz. Gelecekte Aksaray’ın Türkiye üzerindeki görüntüsünün farkı olacağını, çok güzel olacağını ifade edebilirim” dedi.