ESKİŞEHİR (AA) - Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin, "Bir terör örgütü ile görüşme olabilir. Bu, siyasi bir karardır. Bu, istihbarat birimleri üzerinden yapılabilir, ben de o düşüncedeyim ancak görüşmenin tek amacı olur, kayıtsız ve şartsız silah bırakma konusunda olur" dedi.

Eskişehir'de bir kitabevinde imza günü etkinliğine katılan Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı'da teröristlerle girilen çatışmada yaralanan 4 askere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Söz konusu askerlerin en kısa zamanda iyileşip görevlerine dönmesini temenni eden Başbuğ, "Silahların gölgesinde görüşme olmaz. Bir taraf silahı tutacak, silaha sahip olacak, ondan sonra da siz bu silahları bırakmayan bir örgütle silahların gölgesinde bir görüşme yapacaksınız. Bunun pek doğru bir hareket tarzı olduğunu düşünmüyorum. Bir terör örgütü ile görüşme olabilir. Bu, siyasi bir karardır. Bu, istihbarat birimleri üzerinden yapılabilir, ben de o düşüncedeyim ancak görüşmenin tek amacı olur, kayıtsız ve şartsız silah bırakma konusunda olur" diye konuştu.

Başbuğ, genel seçimlere az bir zaman kaldığını söyledi.

Bazılarının bu süreci çeşitli olaylarla sabote etmeye, kaos çıkarmaya çalışabileceğini dile getiren Başbuğ, şunları kaydetti:

"Burada önemli olan, devlete düşen görevdir. Devlet, istihbarat düzenini iyi kullanmalı, olayları önceden tespit edebilmeli, gerekli tedbirleri almalı. Güvenlik konusunda da tabii eksiklikler olmaması lazım. Özellikle bu süreçte istihbarat faaliyetlerinin ve güvenlik tedbirlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkımız olaylara sağduyu ile yaklaşmalı çünkü bazıları dediğim gibi bu süreçte provokasyon yapmak isteyebilir. Provokasyonlara gelinmemesi lazım."

Daha sonra Başbuğ, kitaplarını imzaladı.