19. ve 20. dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Manisa’nın Salihli ilçesinde roman bir vatandaşın teklifini kırmayarak kısa bir süre garsonluk yaptı.

19. ve 20. dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Salihli ilçesinde, roman vatandaşlarla ile bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Diker’in ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşandı. Roman bir garson, eski milletvekiline garsonluk teklifi yaptı. Geçmişinde garsonluk yapan Diker, vatandaşın bu teklifini kırmadı. Tevfik Diker, eline çay tepsisini alarak kısa bir süre vatandaşlara çay servisi yaptı.

Diker, öğrenciyken çay bahçesinde garsonluk yaptığını anlatarak, "Siyasette çocukluğumda babamdan dolayı Menderes dönemini bilahare milletvekili olarak Demirel ve Çiller dönemini yaşadım. Cumhuriyet, devlet ve siyaset ne yazık ki iş sorununu bir türlü çare bulamadı. Roman vatandaşlarımıza ayrımcılık yapılmasına kesinlikle karşıyım. Ülkemizde Anayasal eşitlik ve vatandaşlık esastır. 1962 ve 1967 yılları arasında Hava Harp Okulu’nda öğrenci iken harçlığımı çıkarmak maksadıyla Alaşehir Çamlık Çay Bahçesinde garsonluk yaptım. Seyyar köftecide çalıştım. Gazoz fabrikasında şişe yıkadım. Babam kundura tamircisiydi. Roman çaycının garsonluk teklifine geçmişimi anlatarak kabul ettim ve Roman vatandaşlara kısa bir süre de olsa garsonluk yaptım" dedi.