ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, kent merkezinde faaliyet gösteren içkili mekanlarda 130 polisin yanı sıra ilgili kamu kurum personelinin katıldığı geniş çaplı asayiş uygulaması ve denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik, Halk Sağlığı, Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu personeli kent merkezindeki 25 iş yerinde, eş zamanlı sahte içki ve genel güvenlik kontrolleri yapıldı.

Emniyet yetkilileri, son zamanlarda özellikle İstanbul'da meydana gelen kaçak içki satışının önlenmesi, kent halkının huzur ve güvenlik içerisinde eğlenebilmesi amacıyla Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile planlı asayiş uygulaması ve denetim yapıldığını bildirdi.

Söz konusu denetim ve uygulamalarda, yaklaşık 600 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerinin yapıldığı öğrenildi.

Denetimlerde, 2 iş yerine genel temizliğe aykırı davranmak ve iş yerine yangın söndürme cihazının bakım süresi geçmesinden, 4 iş yerine 15 kişinin SGK ve kimlik bildirimi olmadığından, 3 iş yerine 7 kişinin kimlik bildiriminde bulunmamak, 6 iş yerine mali yönden eksiklikleri sebebi ile, bir iş yerinde de 2 kişiye Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'a muhalefet ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığını kaydedildi.

Polis ekipleri, borcunu ödeme şartını ihlalden aranan 2 kişi ile kimlik ibraz edemeyen 7 kişiyi, kimlik tespiti yapılmak üzere polis merkezine götürdü.