ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen şiddetli patlama sesi, kent merkezi ve köylerinde paniğe neden oldu.

Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükdere Mahallesi Güneyli Sokak'ta bir apartmanın garaj kısmında bulunan Duran Özyurt ile Tufan Toy'a ait otomobillerde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığı ihbarını aldıkları sırada, kent merkezinde ve köylerinde hissedilen yüksek şiddette patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Bunun üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Emniyet güçleri yangın ve patlama sesi ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi. Olayla ilgili itfaiye, ambulans, doğalgaz dağıtım şirketine haber verildi. İlk tespitlerimizde can kaybı yok. Olayın terörle bağlantısını da görmedik. Büyük bir patlama. Bu patlama sesinin çıkan araç yangınından olmama ihtimali yüksek. Çünkü o saatlerde yüksek irtifada uçan bir F16'nın Eskişehir üzerinden geçtiği konusunu araştırıyoruz. Dolayısıyla F16'nın ses duvarını aşmasıyla oluşturduğu patlama sesi bütün Eskişehir'de duyuldu. İster istemez bir panik ortamı oldu ama paniğe gerek yok. Biz konularımıza hakimiz. Konu daha ilk aşamada. Bütün detaylarıyla araştırıyoruz."