ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de "Şehitler için yürüyoruz" başlığıyla sosyal medya üzerinden organize olan binlerce kişi terör olaylarını protesto etti.

Tarihi Odunpazarı bölgesindeki Kurşunlu Külliyesi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Eskişehir şehidine sahip çık" sloganları atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne gelen grup, burada "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak emniyet güçlerine sevgi gösterisinde bulundu. Yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar da grubu alkışlarıyla destek verdi.

Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği önünde etkinliği sonlandıran binlerce kişi, burada şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına konuşan Kubilay Mercan, Türk milletinin tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu belirterek, atalarının vatan, millet ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs gerdiğini kaydetti.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Mercan, "Şanlı Eskişehir'imiz vatan evlatlarına nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya açıkça gösteriyor. Şehitlerimizi bizimle birlikte anmaya gelen şanlı Türk milleti, hepinizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Grup içinde yer alan 74 yaşındaki Fatma Öztürk de terör olaylarına tepki göstererek, "Allah'ım inşallah Türkiye'me barış, hidayet verecek. Her genç öldükçe ben ağlıyorum, sofraya oturamıyorum" dedi. Öztürk'ün konuşmasından sonra bazı kadınların ağladığı görüldü.

Bir süre daha şehitlik önünde slogan atan grup daha sonra dağıldı.