ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, eşi, kayınbiraderi ve teyzesinin oğlunu öldürdüğü, kayınvalidesini de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Soytürk Çeledir (33) ile maktullerden Birol İnce'nin annesi Aysel, babası Nazim ve ablası Yeşim İnce ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık hakkında eşi ve kayınbiraderini öldürmek, kayınvalidesini yaralamak suçlarından Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı dava açıldığını bildiren mahkeme heyeti, dolayısıyla bu iki davanın birleşmesi gerektiğini belirtti.

Çeledir, savcılık aşamasında verdiği ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, "Ocağıma ateş düştü. Kasten kimseyi öldürmek istemedim" dedi.

Birol İnce'nin yakınları da sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirerek, cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanık hakkında eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürmek, kayınvalidesi Aynur Çelik'i yaralamak suçlarından Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, bu dava ile birleştirilmesi için söz konusu mahkemeye yazı gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Soytürk Çeledir'in, Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'nda 20 Ocak'ta meydana gelen olayda, eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürüp kayınvalidesi Aynur Çelik'i yaraladığı ileri sürülmüştü. Aynı gün Turgutlar Mahallesi'nde de teyzesinin oğlu Birol İnce'yi öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilen Çeledir, 2 Şubat'ta yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.