ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, eşi, kayınbiraderi ve arkadaşını öldüren, kayınvalidesini de yaralayan sanık, biri ağırlaştırılmış 3 müebbet ile 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık Soytürk Çeledir (33), maktuller Çiğdem Çeledir, Muhammet Mustafa Çelik ve Birol İnce'nin yakınları ile yaralanan kayınvalide Aynur Çelik hazır bulundu.

Maktul yakınlarının avukatları, sanığın cinayet ve yaralama olaylarını tasarlayarak gerçekleştirdiğini öne sürerek, mahkeme heyetinin en üst sınırdan ceza vermesini talep etti.

Sanık Soytürk Çeledir ise olaylardan pişmanlık duyduğunu söyledi. Tek isteğinin eşinden boşanmak olduğunu dile getiren Çeledir, "İddia edildiği gibi tasarlayarak bir eylem gerçekleştirmedim. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinden başsağlığı diliyorum. Çok pişmanım" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, eşi Çeledir'i öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Muhammet Mustafa Çelik ve Birol İnce'yi öldürme suçlarından ise ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırdı. Heyet, ayrıca sanığa kayınvalide Aynur Çelik'i yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal ve ruhsatsız tabanca bulundurma suçlarından da 17 yıl hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası gözyaşlarını tutamayan Aynur Çelik, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sanığın idam edilmesi talebinde bulundu.

Soytürk Çeledir, Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'nda 20 Ocak'ta, eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürüp, kayınvalidesi Aynur Çelik'i yaralamıştı. Çeledir, aynı gün Turgutlar Mahallesi'nde de arkadaşı Birol İnce'yi öldürdükten sonra 2 Şubat'ta yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.