Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şubesi Yönetim Kurulu, Oda binasında sürdürülen yalıtım çalışmaları sırasında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “Dış Cephe İşleri İnşaatı” işi 22 Ekim 2014 tarihinde yapılan sözleşme ile yalıtım firmasına verilmiş ve firma ile de Yapım Sözleşmesinin eki olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği Kural ve Yükümlülüklerine İlişkin Sözleşme” sinin de imzalandığı belirtildi. 31 Ekim 2014 tarihinde firmanın işe başladığı anlatılan açıklamada, “16 Kasım 2014 tarihine kadar mantolama işlerini yapan ekip her türlü güvenlik önlemlerini alarak çalışmıştır. 17 Kasım 2014 günü yeni sıva ekibi işe başlamış olup kişisel koruyucu ekipmanlarını tüm uyarılarımıza karşın kullanmadıkları görülmüş ve aynı gün firma sözlü ve yazılı olarak uyarılmıştır. Basın mensupları tarafından çekilen görüntüler ne yazık ki bu ekip değişimi sürecindeki boşlukta meydana gelmiştir. İş, 18 Kasım 2014 tarihinde saat 13.00 itibariyle durdurulmuştur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası İnşaat Mühendisleri Odası olarak çok hassas olduğumuz bir konudur. Şubemizin bu haberle gündeme gelmesi bizleri üzmüştür. Ancak, basınımızın duyarlılığı sayesinde konunun önemi de bir kez daha anlaşılmıştır" diye ifade edildi.

PANEL DÜZENLENECEK

Açıklamada, Odanın bu konudaki duyarlılığı dile getirilerek, “Bunun bir örneği olarak 15 Aralık 2014 tarihinde “Mühendislik Haftası” etkinlikleri kapsamında planladığımız Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde tüm halkımızın da davetli olduğu “İnşaatlarda Yaşanan İş Kazalarının Nedeni ve Çözüm Önerileri” ve “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Alanında Hukuki Açmazlar ve Arayışlar” konularının anlatılacağı ve tartışılacağı bir Panel Şubemiz tarafından düzenlenmiştir” diye belirtildi.