ESKİŞEHİR (AA) - Türk Kızılay'ı Eskişehir Şubesi 6. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa yeniden Yüksel Girgin seçildi.

Bir davet salonunda düzenlenen Genel Kurulda konuşan Girgin, toplantıya katılan tüm üyelere teşekkürlerini iletti.

Şube başkanı seçimlerinde ikinci bir adayın olmamasından dolayı tekrar başkanlığına getirilen Girgin, "Bugün gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuz ile 6. yılımızı başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bu çerçevede başta geçmiş dönem başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere 2010 yılından bu yana gönüllü olarak fedakarca yürüttüğümüz bu çalışmalarda, birlikte zaman harcadığımız çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Özellikle terör olaylarının hepimizi derinden üzdüğü bu dönemde başta askerlerimiz, polisimiz olmak üzere insani yardım çalışmalarında hayatlarını kaybeden tüm Kızılaycı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Girgin, mülteci krizinin her geçen gün derinleşmekte olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türk Kızılay'ı olarak sınıra yakın bölgelerdeki çadır kentlerde yer alan mültecilere yönelik barınma hizmetlerine Eskişehir Şubesi olarak bizler de kurslar ve ilkyardım eğitimleri gerçekleştirmekteyiz. Bugüne kadar bin 200 mültecinin faydalandığı eğitimler yoğun talep üzerine geçtiğimiz hafta tekrar açılmıştır. Hizmetlerimizdeki sürecin toplumda her kesimden aldığı takdirle 6 yılda Türk Kızılay'ı Eskişehir Şube Başkanlığı olarak 21 ev bağışı, 11 tarla, 4 arsa bağışı olmak üzere toplamda 36 gayrimenkul bağışı ile ülkemizde en fazla bağış yapılan şubelerden biri olarak, bugünkü değeri ile 3 milyon lira bağış ile vatandaşlarımızın emanetini taşıma onurunu yaşıyoruz. İnşallah yeni dönemde de elimizden gelen tüm imkanları kullanarak kurumumuza yakışır bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz."

Girgin, olağan kurul sonrası toplantıya katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Eskişehir AKParti Milletvekili Harun Karacan başta olmak üzere tüm misafirlerine teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni yönetim kurulu listesinde asil üyelerin Özgür Alp, Murat Sanlar, Murat Can, Hamid Yüzügüllü, Yasin Özkaya, Halil İbrahim Özdemir, Ali Öztürk, Mustafa Erden, Mustafa Gök, Mehmet Esenoğlu olduğu açıklandı.