ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kardeş, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 25 Ocak'ta Yeşiltepe Mahallesi Bilgeç Caddesi'nde 47 yaşındaki Selami Sarı ve arkadaşı 36 yaşındaki Yalçın Çalışkan'ın bıçakla öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Okan K. (28) ve kardeşi Hakan K'nın (20), emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, olay yerinde kesici aletle yaralanmış bulunan Sarı ve Çalışkan'ın, kaldırıldığı hastanede öldüğü hatırlatıldı.

 

Öncelikle şüphelilerin kaçış güzergahı yönünde fiziki olarak yaya ve motorize ekiplerce arama ve çalışma yapıldığı duyurulan açıklamada, acilen çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmek üzere alındığı belirtildi.

Çalışmaların, oluşturulan ikili gruplar tarafından gizlilik esasıyla yürütüldüğü bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün ihbarlar titizlikle değerlendirilmiş ve 22 ikamette arama yapılmıştır. Şüphelilerle benzerlik gösteren yaklaşık 150 kişi takibe alınarak kamera çalışmalarından elde edilen görüntülerle eşleştirme gerçekleştirilmiştir. Elde edilen 52 ayrı iş yeri güvenlik kameralarında bulunan 233 saatlik kamera kaydı titizlikle izlenerek görüntülerdeki şüpheli şahıslar üzerinde çalışma yapılmıştır. Alan çalışmasında bin 250 kişi ile yüz yüze görüşme yapılarak şüphelilerin kamera kayıtlarındaki net olmayan görüntüleri hakkında bilgiye ulaşılmaya çalışılmıştır. Planlı ve titiz çalışmalar sonucu 6 Şubat'ta olayın şüphelisi olduğu kesin ve net şekilde tespit edilen Okan K, takibe alınmıştır. Yine olayın ikinci şüphelisi olduğu kesin ve net olarak tespit edilen Gölcük ilçesinden yarıyıl tatili için ağabeyi Okan K'nın yanına gelen Hakan K'nın yakalanması için bu ilçede iki ekip görevlendirilmiş, Cinayet Büro Amirliği ile Gölcük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanmışlardır."

Açıklamada, şüphelilerin olay öncesi alkol aldığının belirlendiği, Okan K'nın kolunun araç dikiz aynasına çarpması sonucu maktullerin küfür ederek bu kardeşlere saldırdığı, daha sonra olayın yaşandığı bilgisi verildi.