ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, daha önceden tanıdığı 84 yaşındaki kadını, 18 yerinden bıçaklayıp, başını tuğla ile ezerek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davada mütalaa veren savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Barış Can İlgicioğlu (22) ile maktul Meliha Yiğitoğlu'nun manevi oğlu Mustafa Kenan Yiğitoğlu ve kardeşi Suat Apak, hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Barış Can İlgicioğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğuna dair İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini bildirdi.

Rapora ilişkin konuşan sanık İlgicioğlu, psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürdü.

Mütalaa veren savcı, sanığın cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan da 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı beyanda bulunulması için duruşmayı 20 Ocak'a erteledi.

Kırmızıtoprak Mahallesi Aslan Sokak'taki bir apartmanda yaşayan Meliha Yiğitoğlu (84), 30 Mayıs'ta 18 yerinden bıçaklanıp, başı tuğla ile ezilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan Barış Can İlgicioğlu, tutuklanmıştı.