ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in İnönü ilçesinde, kurulması planlanan çimento fabrikası, traktör ve araçlarıyla bölgeye gelen bir grup tarafından protesto edildi. 

İnönü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin öncülüğünde, ilçe merkezinde aralarında traktörlerin de bulunduğu araçlarla konvoy oluşturan grup, çimento fabrikasının yapılmasının planlandığı bölgeye geldi. Dövizler taşıyan grup, korna çalıp, çeşitli sloganlar attı, davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Grup adına açıklama yapan derneğin yönetim kurulu üyesi Dr. Seda Ercan Akkaya, bir araya gelme nedenlerinin sadece topraklarına ve geleceklerine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Akkaya, bir araya gelen insanların siyasi, politik, ekonomik bir amacı olmadığını ifade ederek, "Nihai amacımız gelecek nesillere veya hemşehrilerimize solunabilir temiz hava bırakmaktır. Bu bir fedakarlık değildir. Atalarımızdan aldığımız emaneti çocuklarımıza bırakmak adına boynumuzun borcudur. Dinimizin ve tarihimizin bize nasihatı çevreye, yeşile, doğaya saygı ve sevgiyle yaklaşmaktır" diye konuştu.

Ülke ekonomisine katkıda bulunacak hiçbir yatırıma karşı olmadıklarını belirten Akkaya, İnönü'de çimento fabrikası yapmak için seçilen alana itiraz ettiklerini, fabrikanın doğaya ve hayvanlara zarar vereceğini savundu.

Grup, konuşmaların ardından alanda düzenlenen pikniğe katıldı.