ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, bir kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve bu görüntüleri sosyal medyada yayınladığı öne sürülen üniversite öğrencisi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. 

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, hayvan haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve avukatlar ile kediyi sahiplendiren kafenin ortakları hazır bulundu. Mazeret bildiren sanık M.C.A. ise duruşmaya katılmadı.

Geçen duruşma, kedinin fiyatının belirlenmesi için mahkemeye getirilmesine karar verilen petshop sahibi Abdülkadir Dündar, "Tekir" cinsi kedilerin maddi değerinin olmadığını ancak sahibi açısından manevi değerinin yüksek olduğunu söyledi.

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Mustafa Çakı ise olayın basit bir mal davası olmadığını belirterek, hayvanlara yönelen şiddetin insanlar üzerinde de uygulanabileceğini belirtti.

Mahkeme hakimi, mazeret bildiren sanığın duruşma salonunda olmaması nedeniyle kararı gelecek duruşma açıklayacağını bildirdi.

Duruşma, 3 Nisan'a ertelendi.