ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen ve önleyici hizmet vermeyi amaçlayan "Narkotim Projesi" başlatıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, narkotim ekiplerinin göreve başlaması nedeniyle Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uyuşturucunun tüm dünyadaki gibi Türkiye için de büyük bir tehdit olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde yaklaşık 240 milyon kişinin kullandığı açıklanan uyuşturucu maddelerle ilgili küresel ölçekli önlemlerin alındığını söyledi.

Genç nüfusun yoğunluğu bakımından Türkiye'nin uyuşturucu kullanımı ve ticareti açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Bu proje uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi, narkotik polisinin hali hazırdaki çalışma yöntemlerini değiştirerek, sokaktaki varlığını daha fazla hissettirmeyi, yapılan mücadelede etkin ve kalıcı sonuçları almayı hedeflemektedir. Bu kapsamda genç nüfusun yoğunluklu olduğu Eskişehir ilimiz büyük bir önem arz etmektedir. Kentte ocak ayında fiilen uygulamaya konulan ve bugün açılışını yaptığımız Narko Tim Projesi'nin 7 aylık çalışmalarında, 19 kilo 846 gram esrar, 6 kilo 354 gram bonzai, 23 bin 468 uyuşturucu hap ile 29 gram eroin ele geçirilmiştir. istatistik bilgilere göre güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmalar yürüttüğü açıkça görülmektedir."

Tuna, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu tarafından her ay ilgili tüm birimler ile uyuşturucu ile mücadelede atılacak tüm adımların kararlaştırıldığını belirtti.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı sadece birey ve aileyi değil, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla toplumun genel yapısını da etkilediğinden dolayı mücadele için toplumsal bilinç seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Tuna, "Bunun yanı sıra sadece polisiye tedbirlerle değil, devletin tüm kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın katkılarıyla çözülecek bir problemdir. Bu mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan Narkotim Projesi kapsamında mevcut durumuna 30 personel, 7 araç ve gereç ilave edilerek bundan sonraki çalışmaların daha etkin yapılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Tuna'nın talimatıyla ekipler, göreve sevk edildi.