ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Eskişehir Bisiklet Topluluğu tarafından vatandaşların sağlıklı kalabilmeleri için "Sahur Bisiklet Turu" etkinliği düzenlendi.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen vatandaşlar Eskişehir Valiliği önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan milli sporcu ve bisiklet antrenörü Gökay Konuk, her yıl ramazan ayında bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi. Konuk, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğin amacını "sağlıklı bireyler oluşmasını sağlamak" şeklinde tanımladı. Bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği sağladığını belirten Konuk, şöyle konuştu:

"İftarımızı yaptıktan sonra toplanarak sahur vaktine kadar şehri turluyoruz. Şehrin tarihi, kalabalık ve manzaralı yerlerini gezerek hem spor yapıyoruz hem de eğleniyoruz. Özellikle hafta sonuna denk getiriyoruz. İşte çalışıp yorgunluktan gezmeye vakit bulamayan insanlar da katılıyor etkinliğimize. Bir arada pedal çevirerek çevreye olan duyarlılığa da dikkati çekiyoruz. Yolda bizi görenler de bu etkinliğe katılıyorlar."

Farklı yaşlardan etkinliğe katılanlar bulunduğunu aktaran Konuk, "Aslında bu tür etkinlikler artırılmalı. Çünkü insanlar iftarı yaptıktan sonra yatıyorlar. Bu sağlıkları açısından olumlu bir şey değil" dedi.

Etkinlik, grubun şehri gezmesi ile sona erdi.