ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, birlikte yaşadığı kişinin silahla ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Cansu Demirezen (21) ile olayda 40 yaşında hayatını kaybeden Adem Tutsak'ın kardeşi Adil Tutsak hazır bulundu.

Demirezen savunmasında, Tutsak ile ilişkisinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü söyledi.

Tutsak'ın evli olduğunu öğrenince ayrılmak istediğini belirten Demirezen, "Bunun üzerine silahını çıkarıp çenesine dayadı. Elimi de silaha götürdü, 'Ya beni öldür ya da ayrılma' dedi. Bu sırada tabanca ateş aldı ancak tetiğe ben basmadım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Adil Tutsak ise sanık Demirezen'in yalan söylediğini iddia ederek, onun cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi'ndeki bir iş yerinde 9 Mart'ta meydana gelen olayda, Adem Tutsak ile sevgilisi olduğu öne sürülen Cansu Demirezen arasında "ayrılma" meselesi yüzünden tartışma​ çıkmıştı. Bu sırada Adem Tutsak ile Demirezen'in beraber tuttuğu tabanca ateş almış ve Tutsak, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan Demirezen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.