ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çifteler ilçesindeki iki ayrı trafik kazasında yaralananları, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Eskişehir Devlet Hastanesine eşi Pervin Tuna ile gelen Vali Tuna, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tuna, doktorlardan yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Kazalardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Tuna, hastane personelinin yaralıların iyileşmesi için bütün olanakları seferber ettiğini kaydetti.

Hastalar arasında taburcu edilen ve edilecek olanların bulunduğunu anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Küçük çocukların da yaralandığı kazalarda 3 kişi ölmüş durumda. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu kazaların bir daha yaşanmaması için sürücülerimizin daha dikkatli olması, araçlarının bakımlarını daha düzenli yaptırması ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor. Bunları hatırlatmakta fayda var. Her şey denetim, yasak ve cezalarla önlenemiyor. Biraz da bu işte bilinçlendirme gerekli."

Çifteler ilçesi Eminekin köyü yakınlarında tarım işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 3 kişi ölmüş, 4'ü ağır 30 kişi yaralanmıştı. Yine Çifteler-Eskişehir karayolunun 3. kilometresinde otomobilin şarampole devrildiği kaza, biri ağır 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.