ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ile Kırgızistan'ın Oş Valiliği arasında "Kardeşlik Bağlantılarının Oluşturulması Protokolü" imzalandı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik'te düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in Türkiye'nin önde gelen kentleri arasında yer aldığını ve eski medeniyetlerin kavşak noktasında olduğunu söyledi.

Kentin iki büyük üniversiteye sahip olduğunu ve dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin eğitim görmek için buraya geldiğini belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Oş ile Eskişehir arasındaki ilişkilerin daha gelişmesi için protokol imzalıyoruz. İlişkilerimizi daha da sağlamlaştıracağız. Oş vilayeti çok gelişmiş bir bölgede yer alıyor. Türk Hava Yolları'nın direkt uçak seferleri de var. Belki önümüzdeki dönemde iş adamlarıyla ziyarete gitmeyi de planlıyoruz. Birbirimize daha da yakınlaşmamız gerekiyor. Gelecekte daha sıkı iş birliği imkanlarının olacağını düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Oş Valisi Soonronbai Zheenbekov da protokolle dostluk ve kardeşliğin daha da güçleneceğini anlattı.

 

Türkiye ile ülkesinin insanlarının aynı kökten geldiğini vurgulayan Zheenbekov, "Allah bizi kardeş olarak yaratmış. Bundan sonra ülkeler arası dostluğu daha da güçlendireceğiz, çok iyi işlere imza atacağız" ifadesini kullandı.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ise Türk halkının kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra Tuna ve Zheenbekov, protokole imzalarını attı.