ESKİŞEHİR (AA) - CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından özel istihdam bürolarına ilişkin yasa tasarısı protesto eden DİSK üyelerine destek için yürüyüş düzenlendi.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, ''Kıdem tazminatı gaspına, kiralık işçiliğe karşıyız'' yazılı pankart açtı.

Daha sonra Yenibağlar Mahallesi üzerinde stant açan DİSK üyelerinin olduğu yere kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grup, burada özel istihdam bürolarına ilişkin yasa tasarısına karşı toplanan imza kampanyasına katıldı.

Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, yasa tasarısının çalışma yaşamını derinden etkileyeceğini öne sürdü.

İş karşılığı ücretin işçinin ve ailesinin temel geçim kaynağı olduğunu belirten Özkar, "İşçi yeri, yurdu eşi dostu belirli olması gereken sosyal bir varlıktır. Kiralık işçi ise ücreti, sağlığı, sosyal güvenlik ve sendikal hakları güvence altında olmadan çalışmayı kabul etmek zorunda kalan işçidir. Biz partimiz olarak gerek Türk İş gerekse diğer emek örgütleri ile her alanda mücadele etmeye hazırız" dedi.

Protestoya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk-İş Eskişehir Şube Başkanı Nejat Kılıç ve çok sayıda partili destek verdi.

Konuşmanın ardından slogan atan grup, daha sonra dağıldı.