ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Eskişehirspor'da eski yöneticilerden İsmail Ilgaz, mevcut başkan Mesut Hoşcan'ı istifaya davet ederek, ekibiyle birlikte bu göreve talip olduklarını açıkladı. 

Ilgaz, kentte bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'un futbolda ''Anadolu ihtilali''ni başlatan kulüp olduğunu belirterek, kulübün dolayısıyla sadece kendileri için değil, futbola gönül veren herkes ve Türk futbolu için en önemli markalardan biri olduğunu savundu.

Türkiye’de futbola ayrılan muazzam kaynaklara rağmen, çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Ilgaz, Eskişehirspor'un da bu sıkıntıları yaşayan kulüplerden biri olduğunu vurguladı. 

Ilgaz, Eskişehir'de ortak heyecanlara, sevinçlere, gururlara ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "Türk futboluna yeniden bir istikamet verecek, Eskişehir'i tek bir hedefte birleştirecek bir Eskişehirspor'a her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bildiğiniz gibi 2015 yılı, Eskişehirsporumuzun 50'inci yılıydı. Bundan birkaç yıl önce, 'acaba ellinci yılımızı bir şampiyonlukla taçlandırabilir miyiz?' hayali kuruyorduk. Ancak şimdi, 'Eskişehirspor acaba kümede kalabilir mi?' endişeleri yaşıyoruz" dedi. 

Siyah-kırmızılı takımın şu anki durumundan dolayı ligde tutunabilmesinden çok ümitli olmadıklarını dile getiren Ilgaz, "Sezonun üçte biri bitti. 4 puanımız var. Sezonun ikinci üçte birinde, şimdikinin üç katı başarılı olsak ve 12 puan toplasak, son üçte birinde de aynı performansı tekrarlasak, sezonu 28 puanla tamamlayacağız demektir. Bu da, hepinizin tahmin edeceği gibi, kümede kalmaya yetecek bir puan değil. Yani şimdiye kadarki başarımızın dört katı bile kümede kalmaya yeterli değil" diye konuştu.

Olağanüstü kongre için imza toplayarak, yönetimi devirmek gibi bir düşüncesinin bulunmadığını bildiren Ilgaz, şunları kaydetti:

"Bu iş serinkanlılıkla, medeni bir biçimde gerçekleşsin istiyorum. Sayın Başkanın, Eskişehirspor’a yapabileceği çok büyük bir hizmet var. Derhal istifa ederek, kavgasız gürültüsüz, barış içinde kulübü kongreye götürebilir ve bu sağduyuyu sergilerse, Eskişehirspor kamuoyu onu saygıyla anmayı sürdürür. Yönetim derhal olağanüstü genel kurul kararı almalıdır. Ben ve ekibim bu göreve talibiz. Kendisini Eskişehirli hisseden herkesin paylaşacağı sevinçleri, gururları inşa edeceğiz. Kulübün ekonomik problemleri aşmasını ve ligde kalmasını sağlayacağız.  Eskişehirspor’un, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrin birleştirici unsuru olarak kalmasını sağlayacağız.