Gemlik Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Avcı güven tazeledi.

Kooperatif, 3 yılda bir seçim yapılacağı yönündeki kanun değişikliğini doğrudan uyguladı. Mali genel kurul ile birlikte genel kurulunu da yapan kooperatifte, Mevlüt Avcı ve ekibi üç yıllığına yeniden seçildi. Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki genel kurula Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, siyasi parti temsilcileri, GTSO Başkanı Kemal Akıt, STK temsilcileri ile Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin ortakları katıldı.

Genel kurulda faaliyet raporları ve bütçe bilgilerini Kenan Karakaş okudu. Karakaş; ‘’65 ortağımız yapılandırmaya dahil oldu. Bu süreçte kooperatifimiz, 138 bin TL’den feragat etti. 2017 yılında 794 bin 634 tl gider, 970 bin tl gelirimiz oldu. 2018 yılı tahmini bütçemiz ise 1 milyon 382 bin TL olarak belirlendi. Üç yıllığına seçildiğimizden dolayı 2019 yılında yüzde 10, 2020 yılında da yüzde 10 artış ön görüldü” dedi.

Raporlar ve bilanço oybirliği ile kabul edildi.

Açık oylama sonrasında yönetim kuruluna Mevlüt Avcı, Sedat Gürle, Mehmet Bıyık, Ayhan Gündoğdu, İsmail Kardoruk seçildi. Denetim kurulu Mehmet Cessur, Murat Arslan, bölge birliği temsilcileri ise Mevlüt Avcı, Sedat Gürle, Kenan Karakaş oldu.