KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tarihi Eşrefoğlu Camisi ve külliyesinin de bulunduğu İçerişehir Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan eski tescilli yapıların restore edileceğini bildirdi.

Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin tarihi ve doğal zenginlikleri ile Türkiye'nin en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Kent merkezindeki İçerişehir Mahallesi'nin ise zengin tarihi dokusu ile ön plana çıktığına dikkati çeken Özaltun, mahallede çok sayıda kişinin ziyaret ettiği tarihi Eşrefoğlu Camisi ile 16 tescilli yapının bulunduğunu aktardı.

Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesince bu bölgede tarihi dokusuna uygun yenileme çalışmalarının başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihi Eşrefoğlu Camisi ve külliyesinin de bulunduğu İçerişehir Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan eski tescilli yapılar restore edilecek. Şu ana kadar 16 tescilli binanın 4'ü için anlaşma yapılmış durumda. Kalan 12 yapının sahipleri ile ise görüşmeler devam ediyor. Buradaki çalışma bittikten sonra bölgede sokak sağlıklaştırması yapılacak. İçerişehir Mahallemiz artık eski kimliğine tam olarak kavuşmuş olacak. Gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen turistler sadece Eşrefoğlu Camisi'ni geziyor ve gidiyorlardı. Bundan sonra İçerişehir Mahallemiz de bu çalışmalar tamamlandıktan sonra turizm kokan bir mahalle haline gelecek. Tıpkı Azerbaycan’daki İçerişehir Mahallesi gibi çok turist çeken bir mahalle haline gelecek."